Na výstave Gluten Free Expo Slovakia 2018 si môžete pozrieť zaujímavý vzdelávací dokumentárny film o živote s celiakiou

The Celiac Project je dokument o živote pred a po diagnostikovaní celiakie. Režisér Michael Frolichstein bojoval s niekoľkými „záhadnými chorobami“, až mu nakoniec diagnostikovali celiakiu. Na ceste za informáciami a za tými, ktorí celiakiou tiež trpia, objavuje ďalšie záhady v svojej rodine.

Čo hovoria o filme

The Celiac Projekt je kombináciou skúseností pacientov a rodín žijúcich s celiakiou a komentármi významných klinických a výskumných odborníkov v tejto oblasti. Tento vzdelávací dokument čaká ešte dlhá cesta, aby mohol informovať verejnosť a zdravotníkov o celiakii.

Dr. Daniel A. Leffler, MD, MS riaditeľ výskumu, The Celiac Center at BIDMC, profesor medicíny na Harvard Medical School

Dokument Michaela Frolichsteina robí skvelú prácu poukazovaním na fakty, mýty a mylné predstavy o celiakii a výzvach pre bezlepkovú diétu. Frolichstein využíva svoj príbeh a príbeh svojej rodiny ako pútavú kulisu k filmu, ktorý obsahuje rozhovory s poprednými odborníkmi v odbore. Tento dynamický a hrejivý film by mali vidieť zdravotníci, opatrovatelia, rodinní príslušníci, už diagnostikovaní celiatici a každý, kto chce byť zástancom svojho zdravia a zdravia svojich blízkych.

Alice Bast, prezident a CEO, Beyond Celiac

zdroj: http://www.celiacproject.com/

Michael-headshot_317
Režisér Michael Frolichstein

Daniel Leffler_small
Dr. Daniel A. Leffler, MD, MS riaditeľ výskumu,
The Celiac Center at BIDMC, profesor medicíny
na Harvard Medical School

Alice_Bast_small
Alice Bast, prezident a CEO, Beyond Celiac